Love me Νot

Love Me Νot

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, γύρω στα σαράντα, κλείνει συμφωνία με μια φτωχή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα και να γεννήσει το παιδί τους. Η μετανάστρια μετακομίζει από το φτηνό ξενοδοχείο όπου μένει στην πολυτελή βίλα του ζευγαριού σε κάποια απόμερα προάστια. Εκεί, όσο ο άντρας λείπει στη δουλειά, η σύζυγος και το κορίτσι αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, απολαμβάνοντας τον πλούσιο τρόπο ζωής. Πίσω από τη διαφαινόμενη χαρά της, η σύζυγος φαίνεται να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κατάθλιψη. Ένα βράδυ, μετά από μερικά ποτά με το κορίτσι, η γυναίκα βγαίνει για βόλτα με το αυτοκίνητο. Το επόμενο πρωί, ο σύζυγός της λαμβάνει μια κλήση: η αστυνομία τον ειδοποιεί ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο και το πτώμα της γυναίκας του απανθρακωμένο.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αβρανάς
Σενάριο: Αλέξανδρος Αβρανάς, Κώστας Περούλης
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Pimm
Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Ήχος: Νίκος Μπουγιούκος
Ηθοποιοί: Ελένη Ρουσινού, Χρήστος Λούλης, Célestine Aposporis, Μάνος Βακούσης, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρία Σκουλά, Ρένη Πιττακή, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Βίκυ Τσίρου
Παραγωγή: Faliro House, ΕΡΤ, Blonde, Ίδρυμα Ωνάση, Les Films de Lendemain, Υ.Π.Π. Κύπρου
Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Σκηνικά: Jacqueline Abrahams
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 99'
Επικοινωνία: Elle Driver

Αλέξανδρος Αβρανάς

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1977 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Universität der Künste Berlin). Μετά τη δημιουργία αρκετών ταινιών μικρού μήκους, πειραματικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Without, απέσπασε επτά βραβεία (καλύτερης ταινίας, καλύτερου νέου σκηνοθέτη, γυναικείας ερμηνείας, φωτογραφίας και  μοντάζ) στο Εθνικό Διαγωνιστικό του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η επόμενη ταινία του, με τίτλο Miss Violence, τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας και το Coppa Volpi Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, καθώς και με τρία επιπλέον βραβεία. Η ταινία συνέχισε να διαπρέπει διεθνώς, αποσπώντας συνολικά 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Η πιο πρόσφατη ταινία του, με τίτλο Love Me Not (2017), έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και βρήκε διεθνή διανομή. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές του ταινίες, ο Αβρανάς σκηνοθετεί και θεατρικά έργα, με το πιο πρόσφατο να ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Το 2019 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του σεμιναρίου σεναριογραφίας Greece – Puglia Experience Screenwriting Workshop, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και στη Νότια Ιταλία στο πλαίσιο του CIAK, ένα έργο που προωθεί τη συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα του κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

2008 Without
2013 Miss Violence
2016 Dark Crimes
2017 Love Me Not
2024 Quiet Life