Η Πράξη «Ενεργειακή αναβάθμιση συγκροτήματος κινηματογραφικών αιθουσών Ολύμπιον» αφορά παρέμβαση  για την Ενεργειακή αναβάθμιση του ιστορικού συγκροτήματος κινηματογραφικών αιθουσών «Ολύμπιον» (που περιλαμβάνει τις αίθουσες «Ολύμπιον», «Παύλος Ζάννας» και τα γραφεία του ΦΚΘ- Πλατεία Αριστοτέλους 10)

 

Η Πράξη ««Ενεργειακή αναβάθμιση συγκροτήματος κινηματογραφικών αιθουσών Ολύμπιον»» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» (ΟΠΣ 5029850) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κώδικας Συμπεριφοράς

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η AGORA εκτιμούν τη σημασία του να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να καλλιεργούν μακροχρόνιες συνεργασίες. Σε αυτό το πνεύμα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η AGORA είναι αφοσιωμένα στην παροχή ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό και υποστήριξη, που δίνει προτεραιότητα στον αμοιβαίο σεβασμό για όλους τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και το προσωπικό. Ως εκ τούτου, η ομάδα μας δεσμεύεται να υποστηρίζει αυτές τις αξίες και να διασφαλίζει έναν ασφαλή και εμπνευσμένο χώρο, όπου οι συνδέσεις μπορούν να ανθίσουν μέσω της συνεργασίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Με τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ και στην AGORA όλοι οι συμμετέχοντες, οι προσκεκλημένοι, οι διαπιστευμένοι καλεσμένοι και το προσωπικό συμφωνούν και τηρούν τον ακόλουθο Κώδικα Συμπεριφοράς:
 

Βασικές Αρχές- Επαγγελματισμός

Παραβιάσεις

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στην AGORA δεν είναι ανεκτές οι ακόλουθες ή παρόμοιες ενέργειες:

Ανησυχίες αναφοράς

Το Φεστιβάλ έχει αναρτήσει στο site: filmfestival.gr: 1. Πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων. 2. Πολιτική για τη διαχείριση επώνυμων και ανώνυμων αναφορών & καταγγελιών (whistle blowing policy). 3. Πολιτική για την καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Εάν αντιμετωπίσετε ή διαπιστώσετε ανάρμοστη συμπεριφορά, διάκριση ή οποιεσδήποτε ενέργειες που παραβιάζουν αυτόν τον Κώδικα Συμπεριφοράς, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι αναφορές θα αντιμετωπίζονται εμπιστευτικά και με διακριτικότητα και θα διερευνηθούν άμεσα και αμερόληπτα. Οι παραβάσεις ενδέχεται να οδηγήσουν σε προειδοποιήσεις, ανάκληση του σήματος, αφαίρεση από εκδηλώσεις, καταγγελία συμβάσεων ή νομικές ενέργειες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η AGORA δεσμεύονται να διασφαλίζουν ότι αντανακλά τις ανάγκες και τις βέλτιστες πρακτικές της κοινότητας. Για οποιαδήποτε σχόλια ή προτάσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η έρευνα εστιάζει την προσοχή της στο διάστημα Αύγουστος 2020-Ιούλιος 2021 και επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο τα φεστιβάλ αξιοποίησαν διαφορετικά μοντέλα θέασης: φυσικής παρουσίας, όπου τα φεστιβάλ λειτουργούν σε φυσικούς χώρους, υβριδικά, όπου τα φεστιβάλ συνδυάζουν τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή θέαση, και online, όπου τα φεστιβάλ προέβαλαν ταινίες μόνο διαδικτυακά. Ο αριθμός των φεστιβάλ που συμμετείχαν στην έρευνα είναι 13, ενώ τα ερευνητικά δεδομένα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 12 συνεντεύξεις με καλλιτεχνικούς διευθυντές, γενικούς διευθυντές και επικεφαλής προγράμματος. Αναλυτικότερα, τα κινηματογραφικά φεστιβάλ που συμμετείχαν ήταν τα παρακάτω: Κάννες, Μπερλινάλε, Βενετία, Σαν Σεμπαστιάν, Ζυρίχη, Κάρλοβι Βάρι, BFI του Λονδίνου, Ρότερνταμ, Θεσσαλονίκη, Γκέτεμποργκ, Γάνδη, Les Arcs και Δουβλίνο. Την έρευνα υποστήριξαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ερευνητικό πρόγραμμα CONEX-Plus του Πανεπιστημίου Carlos III της Μαδρίτης, αλλά και η Γερουσία του Βερολίνου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Agora Talks του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος 2021).

Παλαιότερες προσκλήσεις

Η εφαρμογή "e21" είναι μία δωρεάν εφαρμογή όπου περιέχει 24 πίνακες των λαϊκών ζωγράφων Παναγιώτη και Δημήτρη Ζωγράφου, τους οποίους παράγγειλε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης. Οι πίνακες αυτοί έχουν μετατραπεί σε τρισδιάστατα έργα επαυξημένης πραγματικότητας.

Σκοπός της χρήσης της κάμερας είναι η εμφάνιση της εικόνας του περιβάλλοντος του χρήστη στην εφαρμογή και δεν γίνεται κανενός είδους καταγραφή ή μετάδοση. Η άδεια για τη χρήση της υπηρεσίας εντοπισμού θέσης έχει να κάνει με τον υπολογισμό της απόστασης της συσκευής από τα τρισδιάστατα έργα και την παρουσίαση τους σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή δεν συλλέγει καμία πληροφορία ή προσωπικά δεδομένα από την συσκευή του χρήστη.

* Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένες θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα.
* Τα εισιτήρια για τις online προβολές δεν επιστρέφονται και δεν ακυρώνονται.

Η νέα εφαρμογή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για κινητά και tablet

Ζήστε την εμπειρία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μάθετε τα τελευταία νέα για τις δράσεις του και ανακαλύψτε δημιουργούς, έργα και στιγμές του παγκόσμιου σινεμά μέσα από τη νέα, λειτουργική εφαρμογή του Φεστιβάλ, ThessFest, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, περιλαμβάνει δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά) και είναι σχεδιασμένη για κινητά και tablet. Διατίθεται για συσκευές Android και για λειτουργικό iOS.

Η εφαρμογή ενημερώνεται διαρκώς με όλες τις νέες δράσεις και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στοιχεία για τις ταινίες, το πρόγραμμα προβολών, τις εκδηλώσεις, καθώς και χρηστικές πληροφορίες, νέα και ενημερώσεις.

Με το app του Φεστιβάλ ThessFest στο κινητό σου αγοράζεις εισιτήρια όπου κι αν βρίσκεσαι. Εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αλλά και για την πλούσια ετήσια δραστηριότητα του πολιτιστικού οργανισμού που περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, αφιερώματα και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε, επίσης, για τις εκδηλώσεις του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η ασφάλεια των θεατών και του προσωπικού είναι προτεραιότητά μας. Εφαρμόζουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για μια ασφαλή κινηματογραφική εμπειρία.