AGORA XR Lab: 8-13 Μαρτίου, 2025

 

Το AGORA XR Lab είναι η νέα πρωτοβουλία της Αγοράς Ντοκιμαντέρ, ένα εργαστήριο αφιερωμένο σε πρότζεκτ XR και new media σε ανάπτυξη. Σχεδιάστηκε για ανερχόμενους δημιουργούς που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες μορφές αφήγησης τόσο στην μυθοπλασία όσο και στο ντοκιμαντέρ στοχεύοντας στην διερεύνηση των ορίων του οπτικοακουστικού έργου στην ψηφιακή εποχή. Ενθαρρύνουμε ανερχόμενους καλλιτέχνες από διαφορετικά καλλιτεχνικά και επαγγελματικά πεδία να υποβάλουν τα πρότζεκτ τους. Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται σε πρότζεκτ που γεφυρώνουν τους τομείς του κινηματογράφου, των ψηφιακών μέσων, της νέας τεχνολογίας και των παραστατικών τεχνών. Το AGORA XR Lab προωθεί την καινοτομία και τη συνεργασία, υποστηρίζοντας δημιουργικές, διεπιστημονικές συνεργασίες στον κινηματογράφο, τις τέχνες, την επιστήμη, την τεχνολογία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Για αυτή τη νέα πρωτοβουλία, έχουμε την τιμή να έχουμε τη Vassiliki Khonsari ως κύρια σύμβουλο προγράμματος. Η Vassiliki Khonsari είναι βραβευμένη παραγωγός, συγγραφέας και συνιδρύτρια του στούντιο iNK Stories,με έδρα τη Νέα Υόρκη, που φημίζεται για την πρωτοποριακή αφήγηση ιστοριών σε gaming, ταινίες, XR καθώς και σε immersive εμπειρίες.

 

Ποιες χώρες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

Οι χώρες που μπορούν να αιτηθούν συμμετοχή είναι: Ελλάδα, Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Γεωργία, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο*, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία.

*Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θίγει τις θέσεις ως προς το καθεστώς, είναι δε σύμφωνος με την UNSCR 1244/1999 και τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

 

Ποια πρότζεκτ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

 

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

Η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης είναι 29 Νοεμβρίου 2024.

Μέχρι τότε θα πρέπει να λάβουμε το πλήρες πακέτο της ηλεκτρονικής αίτησης (στα αγγλικά).

Για την ολοκλήρωση της αίτησης χρειάζονται τα παρακάτω:

Παρακαλούμε φροντίστε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση προσεκτικά στα αγγλικά. Αφού ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές. Στοιχεία από την αίτηση μπορεί να χρησιμοποιηθούν για πληροφορίες καταλόγου, εφόσον το έργο σας επιλεχθεί.

Επισυνάψτε στην ηλεκτρονική φόρμα ένα μοναδικό αρχείο PDF που να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. Τίτλο Έργου
  2. Σύντομη Περιγραφή
  3. Σύνοψη ή Treatment (έως 2 σελίδες)
  4. Σημείωμα για το ιδανικό κοινό του έργου και τον τρόπο διανομής του, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών σκέψεων για το πώς οραματίζεστε την εκτέλεση της ιδέας σας - αναφέρετε έως και 3 συγκριτικά έργα από τα οποία αντλείτε έμπνευση (μέχρι 3 σελίδες).
  5. Σημείωμα πως θα επωφεληθεί το πρότζεκτ από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα
  6. Προφίλ κύριας εταιρείας παραγωγής (αν υπάρχει)
  7. Προφίλ εταιρείας συμπαραγωγής (αν υπάρχει)
  8. Βιογραφικό προφίλ βασικής δημιουργικής ομάδας
  9. Βιογραφικό προφίλ παραγωγού (αν υπάρχει)
  10. Σχέδιο χρηματοδότησης (αν είναι διαθέσιμο): ένα έγγραφο στο οποίο καθορίζετε το ποσό που χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση του έργου σας και πώς θα το αποκτήσετε (ή έχετε ήδη αποκτήσει).
  11. Οπτικό υλικό (moodboard ή διαδικτυακός σύνδεσμος προς κινούμενες εικόνες)
  12. Παραδείγματα προηγούμενων έργων των δημιουργών (π.χ. φωτογραφίες, σύνδεσμοι κλπ. έως 2 σελίδες)

 

Κύριες ημερομηνίες:

 

Γενικοί κανόνες και κατευθυντήριες οδηγίες:

 

Τι θα συμβεί αν επιλεχθεί το πρότζεκτ μου;



> TiDF27 Αίτηση AGORA XR Lab - Διαθέσιμη online εδώ
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 29 Νοεμβρίου 2024

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.