Συνέδριο Mini – INPUT
(10-13 Απριλίου 2013)
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, το Δίκτυο Επιμορφωτικών Ινστιτούτων Eunic Greece Thessaloniki, το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης και η INPUT (International Public Television) συνδιοργανώνουν φέτος για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο Mini-INPUT, φέρνοντας σε επαφή το κοινό της πόλης με τις καλύτερες στιγμές του INPUT 2012 του Σίδνεϋ.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2013 (Τετάρτη 10 έως Παρασκευή 12 Απριλίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης και Σάββατο 13 Απριλίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης).
Με αφετηρία το σκεπτικό ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να είναι μια υπηρεσία για το κοινό και ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές ανήκει στα δικαιώματα του ανθρώπου, εδώ και 35 χρόνια η INPUT (International Public Television) υπηρετεί τον παραπάνω σκοπό και διοργανώνει κάθε χρόνο τον Μάιο, σε διαφορετική χώρα πάντα, ένα διεθνές συνέδριο.
Στόχος του INPUT είναι να στηρίξει την ιδέα ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να τολμά και να ανανεώνεται. Το INPUT λειτουργεί ως ένα ετήσιο ραντεβού όπου οι επαγγελματίες του χώρου ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες και συζητούν για τις τάσεις της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Καθώς δεν μπορούν όλοι οι συντελεστές να συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο του INPUT, κάθε χρόνο οργανώνονται σε περισσότερες από 30 χώρες μικρότερα συνέδρια, τα Mini-Input. Στο δεύτερο Mini-Input της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν ειδικοί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και φυσικά την Ελλάδα. Με βάση τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, επιλέχθηκαν για να προβληθούν και να συζητηθούν τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλο τον κόσμο: ντοκιμαντέρ, ερευνητικά ρεπορτάζ, τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και reality shows.
Με στόχο την εδραίωση του INPUT στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και φέτος μια επιλογή ποιοτικών ελληνικών παραγωγών, ενώ θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να συζητήσουν με τους δημιουργούς. Όπως και πέρυσι, το Mini-Input θα κλείσει με μία συζήτηση με θέμα το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης στην κρίση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα δημόσια δίκτυα τοπικού και περιφερειακού χαρακτήρα.
Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Ακολουθεί επισυναπτόμενο το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.