«Το θηρίο» του Μπερτράν Μπονελό, με τη Λέα Σεϊντού, σε πανελλήνια πρεμιέρα στο Ολύμπιον (10-16/10/2024)!

Αυτή την εβδομάδα μη χάσετε την ταινία Το θηρίο (The Beast) του Μπερτράν Μπονελό, με πρωταγωνιστές τη Λεά Σεϊντού και τον Τζορτζ ΜακΚάι, σε πανελλήνια πρεμιέρα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, μία εβδομάδα πριν την επίσημη έξοδό της στις υπόλοιπες αίθουσες της χώρας. Εμπνευσμένη από το διήγημα του Χένρι Τζέιμς Το θηρίο στη ζούγκλα (1903), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα, η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Στην αίθουσα Ολύμπιον, συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της ταινίας Joker: Τρέλα για Δύο (Joker: Folie à Deux) σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς. Ο Χοακίν Φίνιξ επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Στο πλευρό του, σε αυτό το σίκουελ που ξεφεύγει από τις συμβάσεις και τα στερεότυπα συνυφαίνοντας το δικαστικό δράμα, την κοινωνική σάτιρα και το ανορθόδοξο μιούζικαλ, συναντούμε την  –επίσης βραβευμένη με Όσκαρ– Lady Gaga και τον σπουδαίο ιρλανδό ηθοποιό Μπρένταν Γκλίσον.  

Πρεμιέρα αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα για την ενότητα Fundamentals of Cinema. Μετά τα αλλεπάλληλα sold out και την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τα δύο τελευταία χρόνια, η αγαπημένη ενότητα επιστρέφει ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με μια συναρπαστική θεματική κατεύθυνση, το Love is Strange ταξιδεύοντάς μας με τις προβολές της στα περιπετειώδη, αναπάντεχα και δαιδαλώδη μονοπάτια της αγάπης και του έρωτα στο σινεμά. Η πρώτη ταινία της ενότητας είναι το αριστουργηματικό Χιροσίμα, αγάπη μου (1959) του Αλέν Ρενέ, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο Ολύμπιον.

Πρεμιέρα αυτή την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και για το αγαπημένο μας Kids Love Cinema, με την υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων Η Ωραία Κοιμωμένη (1959) του Γουόλτ Ντίσνεϊ, βασισμένη στο αγαπημένο παραμύθι του Σαρλ Περό.  

Σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Πέμπτη 1+1: 7,5€

Τρίτη: 6€

Φοιτητικό: 6€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Fundamentals of Cinema - Love Is Strange: 6€

Kids Love Cinema: 3€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.more.com/venues/filmfestival/ 

Οι ταινίες:

Joker: Τρέλα για Δύο / Joker: Folie à Deux

(ΗΠΑ, 2024)

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς / Todd Phillips. Σενάριο: Scott Silver, Todd Phillips. Παίζουν: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Brendan Gleeson, Catherine Keener. Γλώσσα: Αγγλικά. Έγχρωμη, 138΄

To Joker: Τρέλα για Δύο βρίσκει τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο ψυχιατρικό άσυλο Arkham, σε αναμονή της δικής του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Joker. Ενώ παλεύει με τη διχασμένη του προσωπικότητα, ο Άρθουρ συναντά απρόσμενα την πραγματική αγάπη, ανακαλύπτοντας παράλληλα το πάθος του για τη μουσική, αλλά και ότι ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μεγάλη σκηνή. 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/0R1P-3-higo

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 18:45, 21:30, Τετάρτη 18:00

Το θηρίο / The Beast

(Γαλλία-Καναδάς, 2023)

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό / Bertrand Bonello. Σενάριο: Bertrand Bonello, Guillaume Bréaud, Benjamin Charbit. Παίζουν: Léa Seydoux, George MacKay. Έγχρωμη, 146΄

Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται το 1910, το 2014 και το 2044, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα. Και στις τρεις αυτές ενσαρκώσεις, τη γυναίκα βασανίζει μονίμως το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Ο άντρας την καθησυχάζει και της ζητά να του αφεθεί. Κάθε φορά που συναντιούνται, το προαίσθημά της βγαίνει με κάποιο τρόπο αληθινό. Μια κινηματογραφική διερεύνηση της περίπλοκης σχέσης μεταξύ ανθρώπινων συναισθημάτων και τεχνητής νοημοσύνης, που θέτει σημαντικά ηθικά ερωτήματα για το μέλλον της ανθρώπινης ταυτότητας.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/FQiAQ79eeIU?si=j7i0fYGTxBYxM6mY 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 18:30, 21:15

FUNDAMENTALS OF CINEMA: LOVE IS STRANGE
Χιροσίμα, αγάπη μου / Hiroshima mon amour / Hiroshima, My Love
(Γαλλία-Ιαπωνία, 1959)

Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ / Alain Resnais. Σενάριο: Marguerite Duras. Παίζουν: Emmanuelle Riva, Eiji Okada. Γλώσσες: Γαλλικά, ιαπωνικά. Ασπρόμαυρη, 90΄

Μια γαλλίδα ηθοποιός γυρίζει μια αντιπολεμική ταινία στη Χιροσίμα, λίγο μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας. Εκεί, θα γνωρίσει έναν ντόπιο αρχιτέκτονα, με τον οποίο θα μοιραστεί ένα 24ωρο πάθους. Αμφότεροι έχουν ανεπούλωτα τραύματα από τον πόλεμο και πασχίζουν να βρουν τη δύναμη να ξεχάσουν τον πόνο, την οδύνη και την ντροπή που βίωσαν, καθώς εμείς ανακαλύπτουμε θραυσματικά τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από ελλειματικά και ονειρώδη φλάσμπακ, ημιτελείς συζητήσεις και παρεμβολές αρχειακού υλικού. 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/cKkPPtBcLMo?si=TGa2WTNJxOxBoJsP

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τετάρτη 16/10 - 20:30

KIDS LOVE CINEMA
Η ωραία κοιμωμένη - Κατάλληλη για όλους
(ΗΠΑ, 1959)

Σκηνοθεσία: Λες Κλαρκ, Κλάιντ Τζερόνιμι, Έρικ Λάρσον, Βόλφγκανγκ Ρέιθερμαν. Μεταγλωττισμένη, 75’

Η Ωραία Κοιμωμένη αφηγείται την ιστορία της πριγκίπισσας Αυγούλας που την καταράστηκε από μικρή η μοχθηρή Μαγκούφισσα. Σύμφωνα με την προφητεία, η Αυγούλα θα τρυπήσει το δάχτυλό της σε ένα αδράχτι και θα πέσει σε βαθύ λήθαργο στα 16α γενέθλιά της, από τον οποίο μόνο το φιλί της αληθινής της αγάπης μπορεί να την ξυπνήσει.

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/8isH-Hpq3P4?si=bvyjJD7DKa8i8spV 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Κυριακή 13/10 - 12:00