Το ανανεωμένο Ολύμπιον εγκαινιάζει τη σεζόν με Joker, Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga!

Το ανανεωμένο Ολύμπιον, με τα νέα καθίσματα που αναβαθμίζουν την εμπειρία της θέασης στις δύο ιστορικές του αίθουσες και την ολοκλήρωση των έργων προσβασιμότητας σε ολόκληρο το κτίριο, εγκαινιάζει τη νέα κινηματογραφική σεζόν με μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. 

Το Joker: Τρέλα για Δύο (Joker: Folie à Deux) σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς, παίρνει τη σκυτάλη από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του Joker (2019), με τον Χοακίν Φίνιξ να επιστρέφει στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Στο πλευρό του, σε αυτό το σίκουελ που ξεφεύγει από τις συμβάσεις και τα στερεότυπα συνυφαίνοντας το δικαστικό δράμα, την κοινωνική σάτιρα και το ανορθόδοξο μιούζικαλ, συναντούμε την  –επίσης βραβευμένη με Όσκαρ– Lady Gaga και τον σπουδαίο ιρλανδό ηθοποιό Μπρένταν Γκλίσον. Η ταινία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα Ολύμπιον, μία μέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις ελληνικές αίθουσες. 

Επιπλέον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρεις εξαιρετικές ταινίες που απέσπασαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε σπουδαία κινηματογραφικά φεστιβάλ:

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Πέμπτη 1+1: 7,5€

Τρίτη: 6€

Φοιτητικό: 6€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.more.com/venues/filmfestival/ 

Οι ταινίες:

Joker: Τρέλα για Δύο / Joker: Folie à Deux
(ΗΠΑ, 2024)

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς / Todd Phillips. Σενάριο: Scott Silver, Todd Phillips. Παίζουν: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Brendan Gleeson, Catherine Keener. Γλώσσα: Αγγλικά. Έγχρωμη, 138΄

To Joker: Τρέλα για Δύο βρίσκει τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο ψυχιατρικό άσυλο Arkham, σε αναμονή της δικής του για τα εγκλήματα που διέπραξε ως Joker. Ενώ παλεύει με τη διχασμένη του προσωπικότητα, ο Άρθουρ συναντά απρόσμενα την πραγματική αγάπη, ανακαλύπτοντας παράλληλα το πάθος του για τη μουσική, αλλά και ότι ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μεγάλη σκηνή. 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/0R1P-3-higo

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τετάρτη 2/10 20:00 / Πέμπτη-Τετάρτη 18:45, 21:30

Slow
(Λιθουανία-Ισπανία-Σουηδία, 2023) 

Σκηνοθεσία: Μαρίγια Καβταράτζε / Marija Kavtaradzė. Σενάριο: Marija Kavtaradzė. Παίζουν: Greta Grinevičiūtė, Kęstutis Cicėnas, Pijus Ganusauskas. Γλώσσες: Λιθουανικά, Αγγλικά. Έγχρωμη, 108΄. 

Η Ελενα, μια νεαρή χορεύτρια, και ο Ντόβιντας, ένας ασεξουαλικός διερμηνέας νοηματικής, γνωρίζονται και αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, που χαρακτηρίζεται από φοβερή χημεία και ανεπιτήδευτη τρυφερότητα. Ωστόσο, καθώς έρχονται πιο κοντά, προσωπικές αποκαλύψεις τούς αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν νέο, αποκλειστικά δικό τους, τρόπο ερωτικής επικοινωνίας.

* Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τη Μαρίγια Καβταράτζε στο Φεστιβάλ του Σάντανς

* Επίσημη πρόταση της Λιθουανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/qlayZMNFCtM

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 21:15

Υπνοθεραπεία / The Hypnosis / Hypnosen
(Σουηδία-Νορβηγία, 2023)

Σκηνοθεσία: Ερνστ ντε Γκιρ / Ernst de Geer. Σενάριο: Ernst de Geer, Mads Stegger. Παίζουν: Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Andrea Edwards. Γλώσσες: Σουηδικά, Νορβηγικά, Αγγλικά. Έγχρωμη, 98΄. 

Ο Αντρέ και η Βέρα είναι ένα νέο ζευγάρι, συνέταιροι σε μια ανερχόμενη εταιρεία καινοτομιών. Λίγο προτού παρουσιάσουν την «Ηπιόνη», μια εφαρμογή που σχετίζεται με τη γυναικεία υγεία, η Βέρα δοκιμάζει την υπνοθεραπεία με σκοπό να σταματήσει το κάπνισμα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, απελευθερωμένη από χρόνια καταπίεσης και υποχωρητικότητας, αλλάζει δραστικά συμπεριφορά απειλώντας να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

* Βραβεία Ανδρικής Ερμηνείας, FIPRESCI και Europa Cinemas Label στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/jmEY98EPKdY

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 19:30 

Φρίμοντ / Fremont
(ΗΠΑ, 2023)

Σκηνοθεσία: Μπαμπάκ Τζαλαλί / Babak Jalali. Σενάριο: Carolina Cavalli, Babak Jalali. Παίζουν: Anaita Wali Zada, Gregg Turkington, Jeremy Allen White. Γλώσσες: Αγγλικά, Νταρί, Καντονέζικα. Ασπρόμαυρη, 92΄. 

Η Ντόνια, κάποτε μεταφράστρια του αμερικανικού στρατού στην πατρίδα της, το Αφγανιστάν, τώρα ζει ως μετανάστρια στο Φρίμοντ, μια μικρή πόλη δίπλα στο Σαν Φρανσίσκο, δουλεύοντας σε μια κινεζική επιχείρηση που παρασκευάζει fortune cookies. Όταν η υπερήλικη κυρία που γράφει τα προφητικά μηνύματα στα μπισκοτάκια πεθαίνει ξαφνικά επί το έργον, η Ντόνια αναλαμβάνει τη συγγραφή τους και μέσα από αυτά επιχειρεί να επηρεάσει το μέλλον, κυρίως το δικό της.

* Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Μπαμπάκ Τζαλαλί στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Δείτε το τρέιλερ: https://youtu.be/UAeW_kWSn3o

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: Δευτέρα-Τετάρτη 19:30