Η Αγορά του 65ου ΦΚΘ παρουσιάζει δύο δυναμικά εργαστήρια για ανερχόμενους επαγγελματίες του σινεμά

Η Αγορά του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει με χαρά τους συμμετέχοντες στα δύο εξειδικευμένα εργαστήρια Thessaloniki Locarno Industry Academy και Agora Short Film Lab, στα οποία συμμετέχουν ανερχόμενοι επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τα δύο αυτά προγράμματα αποτελούν μέρος της στήριξης της Αγοράς σε νέους δημιουργούς και επαγγελματίες, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες κατάρτισης και δικτύωσης, σχεδιασμένες να ενισχύσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο.

Thessaloniki Locarno Industry Academy (2-7 Νοεμβρίου, 2024)

Φέτος, το Thessaloniki Locarno Industry Academy υποδέχεται εννέα νέους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανάμεσά τους sales agents, διανομείς και επαγγελματίες new media. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και το Locarno Pro, η Ακαδημία αποτελεί ένα αναγνωρισμένου κύρους εκπαιδευτικό πρόγραμμα που λειτουργεί στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο για ένατη συνεχή χρονιά. 

Το Thessaloniki Locarno Industry Academy αποτελεί ένα πενθήμερο εξατομικευμένο πρόγραμμα που προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενισχύσουν την εμπειρία τους στις διεθνείς πωλήσεις, στο marketing, στη διανομή και στον προγραμματισμό. Οι φετινοί συμμετέχοντες, οι οποίοι επιλέχθηκαν για τη σταδιοδρομία και τις δυνατότητές τους, θα λάβουν μέρος σε συζητήσεις, case studies, και συναντήσεις εργασίας με επικεφαλής κορυφαίους επαγγελματίες των κινηματογραφικών αγορών.  

Οι φετινοί συμμετέχοντες:

Το Thessaloniki Locarno Industry Academy αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου που συνδέει συμμετέχοντες με Ακαδημίες στη Λατινική Αμερική, στη Νέα Υόρκη, στη Βηρυτό, στη Νότια Αφρική, στη Νότια Ασία και στην Ελβετία και επικεντρώνεται στη διεθνή συνεργασία της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Επικεφαλής του Thessaloniki Locarno Industry Academy είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Επίκουρος καθηγητής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), παραγωγός και διευθυντής φεστιβάλ (Ethnofest).

Οι επιλεγμένοι επαγγελματίες του Thessaloniki Locarno Industry Academy θα συμμετάσχουν αυτόματα στο Launchpad, μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τέσσερα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ: του Λοκάρνο, το Tallinn Black Nights, του Ρότερνταμ και του Κάρλοβι Βάρι. Στόχος του Launchpad είναι να υποστηρίξει την ενσωμάτωση ανερχόμενων επαγγελματιών του σινεμά στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξειδικεύονται στις διεθνείς πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στη διανομή (παραδοσιακή και online), στην προβολή, στον προγραμματισμό, καθώς και στις κινηματογραφικές επενδύσεις και προμήθειες, πρόσβαση σε ένα πολύτιμο δίκτυο κορυφαίων κινηματογραφικών φεστιβάλ καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Agora Short Film Lab (3-7 Νοεμβρίου, 2024)

Το Agora Short Film Lab, το οποίο διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας και Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών του Κλερμόν-Φεράντ και, ανακοινώνει τους ανερχόμενους σκηνοθέτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του 2024. Πρόκειται για ένα τριήμερο εργαστήριο που περιλαμβάνει συζητήσεις με έμπειρους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το οποίο επικεντρώνεται στην καθοδήγηση των σκηνοθετών μικρού μήκους, καθώς πραγματοποιούν τη μετάβαση προς τη μεγάλου μήκους ταινία.  

Στους φετινούς συμμετέχοντες βρίσκουμε ταλαντούχους σκηνοθέτες, των οποίων οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες έχουν κερδίσει αναγνώριση στα Φεστιβάλ Κλερμόν-Φεράντ και Δράμας. 

Οι φετινοί συμμετέχοντες είναι:

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις από επαγγελματίες του κλάδου και θα επωφεληθούν των ευκαιριών διεθνούς δικτύωσης και εξέλιξης της καριέρας τους, καθώς κάνουν το άλμα από τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους σε μεγάλου μήκους. Project manager του Agora Short Film Lab είναι η Χριστίνα Λιάπη, βοηθός παραγωγού και servicing manager στη Heretic. 

Οι διαπιστευμένοι της Αγοράς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ταινίες των συμμετεχόντων μέσω του Agora Film Market.