Αποχαιρετούμε τον Απρίλιο με σινεμά για όλες τις προτιμήσεις! (24-30/04/2025)

Δύο συναρπαστικές νέες ταινίες από τη Γαλλία και τη Βραζιλία, οι τελευταίες προβολές για τη φετινή σεζόν στις επιτυχημένες ενότητες Fundamentals of Cinema: Love Is Strange και Kids Love Cinema, δύο ειδικές προβολές ελληνικών ταινιών, καθώς και έξι ακόμη ταινίες που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, μας περιμένουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ.

Baby

Ένας δεκαοχτάχρονος περιπλανιέται στους δρόμους του Σάο Πάολο έχοντας μόλις βγει από το αναμορφωτήριο. Οι γέφυρες επικοινωνίας με τους γονείς του έχουν κοπεί προ πολλού, ενώ του λείπουν τα μέσα για να ξαναχτίσει επιτέλους τη ζωή του. Η συνάντηση με έναν αρκετά μεγαλύτερο και πιο ώριμο άντρα θα του δείξει τον δρόμο, ο οποίος όμως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα: η παθιασμένη σχέση που ανθίζει μεταξύ τους είναι γεμάτη αιχμηρά σημεία. Ένα συνταρακτικό queer ερωτικό δράμα για μια σχέση κόντρα στα προγνωστικά, η ιστορία μιας τραχιάς ενηλικίωσης βγαλμένη από την κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή Βραζιλία τού σήμερα, ή ένα άλμα πίστης στις κομβικές συναντήσεις με ανθρώπους που μας αλλάζουν τη ζωή; Το πολύπλευρο φιλμ του Μαρσέλου Καετάνου απαντά καταφατικά σε όλα τα παραπάνω, αγκαλιάζοντας με τρυφερότητα και ειλικρίνεια τους ήρωές του ως ολότητες, μαζί με τα ψεγάδια, τις αντιφάσεις τους και το αναφαίρετο δικαίωμα στο λάθος.

Ασυνήθιστες φίλες

Δύο γυναίκες από διαμετρικά αντίθετους κοινωνικούς κύκλους συναντιούνται στο επισκεπτήριο μιας φυλακής όπου είναι έγκλειστοι οι σύζυγοί τους. Η Αλμα είναι μια αστή, παντρεμένη με έναν νευρολόγο, ενώ η Μίνα εργάζεται ως καθαρίστρια και ζει σε μια απομακρυσμένη προαστιακή περιοχή. Η συνάντησή τους θα οδηγήσει σε μια φιλία που φέρνει στο φως απωθημένες ενοχές και σκέψεις, οδηγώντας σταδιακά στην ψυχική τους απελευθέρωση.

Το αγαπημένο μου γλυκό

Η εβδομηντάχρονη Μαχίν ζει μόνη στην Τεχεράνη από τότε που έμεινε χήρα και η κόρη της μετανάστευσε στην Ευρώπη. Όταν όμως εμφανιστεί ξαφνικά μια ρωγμή στο μέχρι πρότινος αρραγές μέτωπο της μοναξιάς της, η ερωτική της ζωή θα αποκτήσει νέα πνοή, και η καρδιά, μαζί με το σπίτι της, θα ανοίξουν και πάλι για έναν άνδρα. Μόνο που το αναπάντεχο φλερτ τους θα εξελιχτεί σε ένα βράδυ που από κάθε άποψη θα μείνει αξέχαστο. Σπάζοντας την παράδοση του κλασικού ιρανικού φεστιβαλικού σινεμά, η ταινία επιφυλάσσει εκπλήξεις πρώτου μεγέθους, καθώς μας προσκαλεί να γλυκαθούμε από το καινούργιο και να αφεθούμε αδέσμευτα στον πυρετό της μιας βραδιάς. Τολμηρό, εθιστικά υποβλητικό, πολυεπίπεδα απελευθερωτικό ως προς το ζητούμενο της γυναικείας χειραφέτησης και προικισμένο με δύο μοναδικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό ζεύγος, Το αγαπημένο μου γλυκό αγαπήθηκε όσο λίγες ταινίες στην πρόσφατη Μπερλινάλε – και αυτό δεν αποτελεί την παραμικρή έκπληξη.

Η ορχήστρα του αδερφού μου

Ο Τιμπό είναι ένας διεθνούς φήμης μαέστρος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Όταν μαθαίνει ότι είναι υιοθετημένος, ανακαλύπτει ότι έχει έναν αδελφό, τον Τζίμι, ο οποίος εργάζεται σε μια σχολική καντίνα και παίζει τρομπόνι σε μια μπάντα χάλκινων πνευστών στη βόρεια Γαλλία. Εκ πρώτης όψεως, όλα τους χωρίζουν, εκτός από την αγάπη τους για τη μουσική. Διαπιστώνοντας τις εξαιρετικές μουσικές ικανότητες του αδελφού του, ο Τιμπό αναλαμβάνει να διορθώσει την αδικία της μοίρας ενώ ο Τζίμι θα αρχίσει να ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή.

Υπάρχω

H συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ημερολόγιο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Supported by

MEDIA

Member of

EUROPA CINEMAS - Creative Europe - Media Sub-Programme

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Θεσσαλονίκη

  • Αθήνα

Γραφεία

Πλατεία Αριστοτέλους 10, 546 23 Θεσσαλονίκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 2310 378 400
E-mail: info@filmfestival.gr

Γραφεία

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 117 42 Αθήνα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: 210 870 6000
E-mail: info@filmfestival.gr

  • Επικαιρότητα

  • Σας ενδιαφέρει...

Loading
Loading