FFGR
Το σινεμά θα φέρει την άνοιξη (16-22/04/2026)
14.04.2026
ΝΕΑΤρεις νέες συναρπαστικές κυκλοφορίες, που διατρέχουν διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, η νέα προβολή των Fundamentals of Cinema: New Classics, με ένα αριστούργημα των ευρωπαϊκών 00s, αλλά και το καθιερωμένο ραντεβού των μικρών σινεφίλ με το Kids Love Cinema, μας περιμένουν σε μια κινηματογραφική εβδομάδα για όλα τα γούστα στις αίθουσες του Φεστιβάλ.
Πιο αναλυτικά, μη χάσετε:
Το ψυχολογικό δράμα-θρίλερ Mother Mary του Ντέιβιντ Λόουερι, όπου η σύγχρονη ποπ μυθολογία συναντά το γοτθικό μελόδραμα σε μια ιστορία δύο γυναικών δεμένων —καλλιτεχνικά και προσωπικά— πέρα από τον χρόνο και την απόσταση.

Τη μαύρη κωμωδία Χρήσιμα φαντάσματα του πρωτοεμφανιζόμενου Ταϊλανδού σκηνοθέτη Ρατσαπούμ Μπουνμπουντσατσόκε, μια σουρεαλιστική αλληγορία που εξερευνά τις πολύπλοκες διαδρομές του πένθους και την αναζήτηση νοήματος μέσα από την αποδοχή της απώλειας. Μέγα Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του 78ου Φεστιβάλ των Καννών.

Το οικογενειακό δράμα Ξεκινήματα της Ζανέτε Νόρνταλ, που ξεδιπλώνει μια τρυφερή ιστορία για τη δύναμη των ανθρώπων να αποτολμούν μια νέα αρχή την πιο απρόβλεπτη στιγμή, σε έναν ακόμα ρόλο ζωής για την Τρίνε Ντίρχολμ.

Το αξέχαστο Μίλα της του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στη νέα προβολή της ενότητας Fundamentals of Cinema: New Classics. Μία από τις κορυφαίες στιγμές στο ευρωπαϊκό σινεμά των 00s, αλλά και ένα κομβικό σημείο τομής στη φιλμογραφία του σπουδαίου Ισπανού σκηνοθέτη, εκεί που του αρμόζει: στη μαγεία της μεγάλης οθόνης και της σκοτεινής αίθουσας (Τετάρτη 22/04).

Την ευρηματική διαστημική περιπέτεια Έλιο, με έναν αξιολάτρευτο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, στο καθιερωμένο κυριακάτικο ραντεβού των μικρών σινεφίλ με την ενότητα Kids Love Cinema (Κυριακή 19/04).

Τις προβολές τους συνεχίζουν οι ταινίες Μαγγελάνος, Χωρίς πατέρα, Δυστυχώς βρίζω, Τελευταία κλήση και Οδός Μάλαγα.





