FFGR

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ 15η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
MAY 2018MAY 2018
Ξεχωριστές εκδόσεις για την έβδομη τέχνη, καθώς και ιδιαίτερα συλλεκτικά αντικείμενα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν στο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οι επισκέπτες της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει με χαρά και στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων προς τιμήν της Γαλλοφωνίας, με προβολές δύο ταινιών βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα. Πρόκειται για τα φιλμ ΛεωφόροςCorniche Kennedy της Ντομινίκ Καμπρερά (βασισμένη στο βιβλίο της Maylis De Kerangal) καθώς και Quai d'Orsay του Μπερτράν Ταβερνιέ (βασισμένη στο βιβλίο των Abel Lanzac & Christophe Blain). Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Στο περίπτερο 13 (σταντ 57), οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου μπορούν να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ μέσα από μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, θα διατίθενται σε προσφορά οι εκδόσεις για γαλλόφωνους σκηνοθέτες.
Στον ίδιο χώρο θα είναι επίσης διαθέσιμα όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα (αφίσες, τσάντες, t-shirts, κονκάρδες, κ.ά.) προηγούμενων διοργανώσεων του Φεστιβάλ, αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Πρόγραμμα προβολών
(Ολύμπιον, αίθουσα Παύλος Ζάννας, τιμή εισιτηρίου: 3 €)
Πέμπτη 3/5
21:00 Corniche Kennedy της Dominique Cabrera
Παρασκευή 4/5
21:00 Quai d'Orsay του Bertrand Tavernier
Οι ταινίες
Λεωφόρος CornicheKennedy / CornicheKennedy
(Γαλλία, 2016)
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Καμπρερά / Dominique Cabrera. Μετους: Aïssa Maïga, Lola Créton, Alain Demaria. Έγχρωμη, 94΄. Γλώσσα: Γαλλικά.
Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa, η Julie: αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα.
Quai d'Orsay / The French Minister
(Γαλλία, 2013)
Σκηνοθεσία: Μπερτράν Ταβερνιέ / Bertrand Tavernier. Μετους: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup. Έγχρωμη, 113΄. Γλώσσα: Γαλλικά.
Ο νεαρός Αρτίρ, πολιτικός επιστήμονας που έχει μόλις αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, προσλαμβάνεται για να γράφει τους λόγους του υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας.
INFO
15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 3 έως τις Κυριακή 6 Μαΐου 2018
Περίπτερο 13 / stand 57.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 15:00-21:00, Παρασκευή 10:00-21:00, Σάββατο 10:00-22:00, Κυριακή 10:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Λεωφόρος Corniche Kennedy
Ντομινίκ Καμπρερά
Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa, η Julie: αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα.
- Πέμ Μάι 03 - 2018 21:00

Ο γάλλος υπουργός
Μπερτράν Ταβερνιέ
Ο νεαρός Αρτίρ, πολιτικός επιστήμονας που έχει μόλις αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, προσλαμβάνεται για να γράφει τους λόγους του υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας.
- Παρ Μάι 04 - 2018 21:00






